Fotografia astronómica 3-9-16

Ahir per primera vegada vaig anar al pla de  Martís a practicar la fotografia de gran camp, sense telescopi i comprobar que tot el pla está sota la influencia de llum provinent dels quatre punts cardinals, però sobre tot, de la ciutat de Banyoles.
Es un bon lloc per la observació i també per fer-hi astro-fotografia, amb tubs de petit diàmetre 60-100 m/m i el corresponent filtre anti-pol·lució, però com dic, la fotografia de gran camp topa amb l'excés de llum, ho dic des del punt de vista de maquines convencionals,potser una maquina ben equipada donaria millor rendiment, vaja,segur.
Ja sabem que l'ideal seria una foscor absoluta per obtenir tot el rendiment, però per això ara per ara s'han de fer desplaçaments una mica llargs, com a mínim superar alguna muntanya per accedir a llocs en plena foscor.
Tindre que buscar un lloc asequible, el cas es que quant miro el mapa del llocs amb menys llum, tots estan molt apartats i com diuen els"castizos"Mi cuerpo serrano ya no esta para estos trotes ¡
Algunas fotografies un cop netes de cara queden com podeu veure.

Un núvol es vol camuflar i formar part de la galàxia.

El mateix núvol una mica més reduït.

En aquesta fotografia,Paris, ai ¡ vull dir Banyoles rellueix amb tot el seu esplendor i les antenes de Rocacorba posant unes notes blanca i vermella.

Els avions entran sense demanar permís.


Quantes constel·lacions reconeixeu aquí ? una posible pista pot ser el llum de la Mare de Deu del Mont, que es trova molt al nord.

El sol comença a ensenyar alguna taqueta.



Exposo ara les fotografies tal com van sortir de la maquina.






El restaurant de la Mare de deu del Mont a ple rendiment.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023