Natura 15-9-16

Unes quantes fotos de natura fetes com sempre aprofitant el passeig matinal, o be desde el terrat de casa enfocat a l'est, ideal per les sortides del sol i la lluna.
El que portem de mes de setembre ha passat sec i amb la sequera que arrosseguem, les pobres plantes en tenen un tip. Els boscos presenten una imatge de tristesa pocas vegades vista, les plantes de fulla caduca, perden la meitat de la fulla a causa de la falta d'aigua.
La pluja caiguda aquesta nit pasada, portarà una mica d'alegria al camp, però el bosc necessita aquella pluja fina i de llarga durada que va penetrant, doncs la cobertura natural que forma la fulla, any rera any, al mateix fet que priva la evaporació de la humitat, també quant plou admet l'aigua a poc a poc, un excés de litres caiguts de cop, no penetra al terreny, aquesta s'acumula i forma regalims que marxa pel terreny i quant troba desnivell passa a alimentar els rierols.
Aquest fet ho he pogut comprobar aquest any en el meu hort, el mes d'abril vaig preparar el terreny de les tomateres amb detritus del bosc molt ric en fulla i floc de fusta quasi en forma de compost, el resultat ha estat immillorable  doncs aquesta cobertura aguanta la humitat del terreny molt bé.
Però la pluja caiguda aquesta nit passada 15-18 lts., ha penetrat força bé allà on no hi tenia aquest compost, pero en el terreny del compost ha penetrat només dos dits.



Tertulia familiar

Font de Salt Dalmau en les últimes.



Quant vaig fer aquesta foto no me en vaig adonar de la quantitat d'ocells que hi havia  pel cel, l'objectiu era el Canigó tocat amb un barret de núvols.

Ampliació.












Grup d'ocells en una grua.



Semblen estornells, però no estic ben segur.










Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023