sábado, 29 de octubre de 2016

Fotografia astronómica 29-10-16

Fotografies fetes aquests dos últims dies, en que el temps ha permès poder-les realitzar.
La alta humitat que hi ha a l'ambient no ajuda ni mica a la fotografia nocturna, ja de per si difícil per la contaminació lumínica.
Sort de les cintes calefactores que mantenen secas les lents, doncs la resta de l'equip queda humitejat al cap de poca estona de posar-lo en marxa.
Aquesta humitat també es nota en la atmosfera creant una mena de pantalla fatal per la fotografia, doncs treu molta part de la transparencia.
En fi, diuen que el que fa el que pot, no esta obligat a fer més.

Un cúmul al bell mig del corAquesta estrella (central en la foto) está en una regió en que hi ha una débil nebulositat que el filtre UHC prou feines capta, l'hi he donat una mica de color verd però en realitat es blanca.

La difícil galàxia M33, difícil per mi perquè no disposo de lloc ideal per fotografiar aquesta mena de objectes febles.


Una galàxia es perfila rera la estrella Mirach.


El cúmul NGC 7510 pertany a la constel·lació de Cepheus, però el núvol central (que en realitat no te catalogació) queda repartit entre las constel·lacions de Cassiopeia i Cepheus.

Una petita nebulositat molt feble de color vermell en forma de mitja lluna, es pot veure per sobre de la estrella central de la foto.

Es la primera fotografia que li faig al planeta Urà, les petites espícules que presente son causades per una caratula que poso al telescopi per provocar espícules a les estrelles. Al tractar-se de un planeta es pot seguir el seu rastre pel fondo estel·lar, lògicament ara ja no el trobaria en aquestas coordenades.

Júpiter i la lluna de bon mati.


Foto feta amb filtre solar en el moment d'arribar a una de les antenes de Rocacorba.

Júpiter a punt de sortir de la foto per la banda alta.


El doble cúmul entrat a última hora, perquè se m'havia despistat.
No podia deixar fora aquest cúmul tan bonic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario