Fotografia Astronómica 20-12-16

Arribats pràcticament a les festes nadalenques i com es de rigor permeteu-me que us desitgi unes bones festes de Nadal i cap d'any, que els reis us portin moltes coses, entre elles que us toqui la loteria ( qui hagi jugat ),perquè encara que es digui allò de " Els diners no porten la felicitat " ben segur, però si que porten molta tranquil·litat, que també es important.
Que el nou any 2017 que em de començar, es comporti bé i ens permeti realitzar aquelles aspiracions que els altres anys no han fet posible.
I parodian a la película Star Wars, en la que diuen " Que la fuerza os acompañe" jo variant una mica la frase us diré " Que la salut us acompanyi ", perquè encara que us desitgi tot lo bo i millor d'aquest mon, sino gaudiu d'una bona salut..........?
Per tant que el 2017 us sigui propici en Salut, Diners i Amor.


Diumenge nit, desde quarts de set fins pràcticament les deu, aprofitant que le nit es presentava una mica neta vaig fer aquestes fotografies de la constel·lació de Perseus, ja que ara per ara i aquestes hores es trova molt al zenit, que on es pot fer alguna cosa de fotografia, la resta si fins ara era molt il·luminada, ara ho es pla molt més, degut al increment de llum de les ciutats properes amb motiu de les festes de Nadal.


La constel·lació de Perseus segons Stellarium

Perseus fotografiada desde Mata.
Algunes de les estrelles de Perseus









                           Alguns dels objectes de Perseus




Al vell mig de la fotografia la petita nebulosa M76.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023