Natura 12-6-17

Una escapada al riu Ser aigües avall del Torn, concretament al Molí de Roca, un indret on mai hi havia estàt, és un paratge tranquil, molt tranquil. Deixem el cotxe no gaire lluny del trencant que arranca de la carretera del Collell, en un tram en que la carretera s'eixàmpla. A poc de començar a caminar trobem un retol indicànt que el camí pasa per llocs de propietat privada i agraeix que no es façi mal bé res que pugi afectar al medi ambient com per exemple deixar brossa al terra.
Sòn si fa o no fa uns quatre quilòmetres de anàr i tornar, hi ha molt tros sense ombra i s'agraeix quant pases per on els arbres son alts i cobreixen la carretera de frescor.
Només d'arribar al riu una orquestra de granotes ens dòna la benvinguda propi d'aquesta especie. Semblava que aquestes aigües havien de tenir més vida, però, per més que vaig mirar i remirar, no vaig veure ni un trist peix.
Uns afloramènts de roca arenisca provocan petits salts d'aigua que van a petar a una gorga, que de forma generosa acull a una bona colla de batràcis cantadors.
El lloc resulta una mica justet a menys que t'escàmpis riu amunt en direcció al Torn, cosa que potser en altre ocasiò farem, ocasiò que s'ha de deixar per quant la calor vagi de baixa.


Un dels rieròls afluènts del Ser.
Un altre afluent, aquest va sec.

Tram de carretera ombrejàda per gràns arbres.



El pi roig s'ènlaire recte com un ciri.

La vegetació de ribera és abundant.

La colza seca reclama ser recolectada.




El sol s'endinsa per la vegetació fins arribar a l'aigua.

El Ser mig amagat per la vegetació,vista cap al nord.

Per sota el pasa-llis l'aigua desfila sobre una base de roca.


Petit saltant.



Un bon nombre de forats practicats a la roca, indicant que anys enrèra hi havia una passare-la  per creuar el riu.


Més avall de la casa on hi havia el molí el riu ha èxcavat un bon daltabaix on hi han arrelat algunes alzines que amb el temps iràn a petar a les aigües.





Camì de tornada.

De tant en tant ens refugièm a les ombres del bosc.



Una visita a un prat del Collell per fotografiar una alzina centenaria.





Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023