domingo, 30 de julio de 2017

Fotografía astronómica 30-7-17

Aquests últims dies he estat provant un filtre adaptable al cos de la màquina de fotografiar, es un UHC-E en un clip que es posa i es trèu amb molta facilitat, (màquinas EOS)
Permet de utilitzàr els objectius de la màquina per fer astro-fotografía de camp ample.
Un dels problemas que tenen aquests filtres anti-pol·lució es que afegeixen un color ver a las fotografies i que en el meu cas, no poden evitar la fortissima contaminaciò de las farolas i de les propies casas doncs, ara amb la calor la gent surt a pàtis i terrats a sopar i prendre la fresca, sobre tot cap de setmana i dies festius.
Sort que en dies feiners la cosa no prospera i és quànt és pot fer alguna cosa. Com dic el filtre queda curt, cosa res estranya doncs la contaminació va a mès.
Segurament quànt surti alguna d'aquestes nits a un lloc més fosc ( tinc que esperar que la lluna hagi fet el seu curs) serà quànt el filtre faci la seva funció, que no ès altre que apaivagà la llum de l'horitzó i remarcar las nebulositàts de la Via-Làctia, així com donar més puntualitat als estels.

La fotografía recull  la conjunció de la lluna, la estrella Spica de Verge i Júpiter, però també recull l'ambient lluminòs del meu barri.

Venus de bon matí sota las constel·lacions de l'Auriga i Taurus.


Algunes fotografies fetes amb l'objectiu de 75 mm, amb un iso de 800 i 1,5 minuts de exposiciò, màquina muntada en paral·lel amb el telescòpi en marxa i sense guiatge.

Zona molt difícil  de capturar en ambiènt de ciutat. El cùmul NGC 6940, la nebulosa del Vel esparcida entre la estrella 52 Cyg. i NGC 6992. Tot plegat molt feble.

La potent nebulosa NGC 7000.La polar que forma part d'un cercle de estrelles irregular.
Zona de Casiopeia 

La alfa de Aquila blava, i tarazed vermella junt a unes esquerdes del núvol en forma de E

La E  de Aquila, aquesta fotografia està feta amb el telescopi.

Dos fotografies de estrellas circumpolars  de 5 minuts de exposiciò fetes amb l'objectiu gran angular de 11 mm, sota una brutal  lluminositat provinent de Banyoles. Aquesta primera he eliminàt els colors de fons.El rastre s'empetiteix a mesura que desplaçem la vista cap al centre on hi ha la polar.

Fins hi tot un focus s'enlàire afegint un plus de lluminositat.No hay comentarios:

Publicar un comentario