Fotografía astronómica 2-10-17

Una d'aquestes nits passades en què semblava que la nit era una mica potable, vaig provar de fer alguna fotografia però la lluna m'ho va impedir de totes totes, així que com sempre haure de esperar que la senyora de la nit em doni permís per actuar.
Ara explicaré una mica el mite del cigne dins la mitologia grega per aquells que no sàpigen la relació del cigne amb la constel.lació.
Una de les versions de més ressò diu que Leda, esposa de Tindareo, rei de Lacònia, Esparta, mentre passejava un dia per la vorera del riu Eurótas, va trobar un cigne que fugia de l'atac d'una àguila.
No cal dir que tot plegat es tractava de l'estratègia del deu Zeus transformat en cigne, que enamorat de Leda va trobar que aquesta era una manera d'acostar-se a la xicota que pel que sembla era guapíssima.
Doncs bé, Leda s'emporta el cigne a casa seva, cosa que el cigne devia pensar "Leda ja ets meva". De tot plegat es diu que de la unió va néixer Helena la troiana, i Pòl·lux, els altres dos Castor i Clitemnestra, sembla que eren fills del seu marit, que la mateixa nit que el Zeus la va posseir, ell també ho va fer.
Tela marinera la Leda.



Constel·lació de Cigne segons Estellarium

"Leda i el cigne." Pintura de Antonio Al·legri da Corregio, pintor italià renacentista anys 1489-1534

Taques al sol.

Dins la zona crateritzada de la lluna es troba el cràter Walther-

El cràter Walther quan el terminador l'ha sobrepassat, presenta una ombra allargada que sembla com si es tractes d'un congost, però no es tal cosa tan sols es una ombra continuada entre cràters petits i el mateix Walther.
Aquest cràter té una circumferencia de 132x140 quilometres i una profunditt de 4,1 quil.

Tot revisant aquesta fotografia m'ha cridat l'atenció una petita ratlla que en principi pensava que es tractava del rastre d'un satèl·lit, però en consultar la carta d'aquest sector he comprovat  que es tracta de l'alineació de quatre estrelles.

Sector ampliat.



També anomenat cúmul Mussol i E.T.

La lluna abans de la posta








Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023