Natura 7-2-18

Vista des del Google Earth, Nova Zelanda presenta dues illes separades per l'estret de Cook, que comunica el mar de Tasmània i l'oceà Pacífic, entre els paral·lels 34 i 47 de l'hemisferi sud.
Les dues illes estan separades lleugerament a l'est de l'antimeridià, per tant l'horari de les illes es distancia 12 hores de l'horari europeu.
Així com l'illa del sud no presenta vulcanisme, almenys jo no he apreciat aquest fenomen en tota la ruta efectuada per les persones que han fet les fotografies que vénen a continuació, a la del nord  que hi és ben patent
Nova Zelanda del sud, està dividida de nord a sud per dues parts diferenciades de terreny, la de l'oest que dóna al Pacífic és un seguit ondulat de prats i conreus en la que hi predominen els animals de pastura, sobretot vaques i ovelles.
La part de l'oest que dóna al mar de Tasmàniaés més abrupta, d'altes muntanyes, glaceres i fiords, amb abundància de llacs de forma sinuosa i rius espectaculars que cauen per cingleres.
Nova Zelanda del nord, sembla estar assentada sobre un terreny on el vulcanisme està a flor de pell, al mig de l'illa un gran volcà s'alça majestuós indicant que un bon grapat de quilòmetres al seu voltant, és del seu domini.
No és res estrany doncs que en qualsevol lloc de l'illa, hi hagi manifestacions de fumaroles, estanys d'aigua calenta i basses de fang que fa la xup-xup, però el més interessant és que aquests llocs, poden estar al costat d'algunes ciutats en la que l'indret és manté al màxim de ben cuidat, ja que és molt sol·licitat pel turisme.
En realitat tot el país està al màxim de polit, en el que es refereix a infraestructures,carreteres, etc. doncs és un país molt turístic començant per ells mateixos que han adquirit la cultura del cotxe-caravana, ja que no necessiten anar enlloc més perquè ho tenen tot a la seva terra.
Les fotografies les exposare en tres pagines de Natura.
Primera pagina:







































Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023