Fotografía astronómica 18-7-18

Abans d'acabar amb els temes que tenia previstos, realitzats ja el dels cúmuls, nebuloses i estrelles només falta el de planetària i llunes, exposaré unes fotografies que ja fa dies anava guarda'n.
Cap any m'havia trobat com aquest, de tenir un cel de qualitat pèssima durant almenys quatre mesos seguits, pràcticament la majoria de les nits ha passat núvol o amb una deficiència de nitidesa.
Només el passat dia 16 que va ploure al matí, arribada la nit va ser perfecte per poder fer alguna cosa i d'ara endavant, la lluna es començara a imposar i serà impossible fer res fora que sigui fotografiar-la a ella.
En fi, l'atmosfera que ens protegeix del sol i d'altres coses, de vegades també ens limita la vista de les tres o quatre estrelles que la bombolla lumínica de la ciutat ens deixa veure.
I parla'n de la bombolla lumínica, l'hem ben fotut amb l'arribada de les bombetes de led als carrers de quasi la majoria de poblacions. Amb el tema de què estalvien energia i fan més llum que les antigues, no serè jo qui digui que no resultin més econòmiques, però crec que valia la pena, ja que són més lluminoses, de fer un estudi a veure on ens porta tot això.
Si fins ara amb les bombetes X teníem una bombolla lumínica considerable, no es podia planejar un sistema per no augmentar la bombolla, disminuir la despesa i fer que l'enllumenat no fos tan invasiu?
S'ha de buscar el sistema perquè el feix de llum del focus estigui dirigit a terra i que la intensitat sigui la correcta per evitar el rebot cap amunt, tampoc és demanar res de l'altre món.
Avui dia la tecnologia permet graduar la visibilitat de l'espai a enllumenar de manera efectiva ia un cost raonable sense crear aquestes bombolles de llum que enlluerna fins a l'infinit.
Si fins ara era difícil fer astrofotografia des de la perifèria de les ciutats,  amb   l'arribada del led blancsinó hi ha la corresponent correcció dels sistemes de projecció i adequació de la intensitat lumínica, ja ens podem despedir de contemplar la volta celeste perquè aquesta haurà estat reemplaçada per la volta lumínica.



Alguns noms de cràters de la lluna, fecha de les fotografíes 23-6-18













Nit de Sant Joan

Fumerri de coets sota la mirada de Venus

Boomm¡¡¡


Lluna - Venus

Alguna foto ha estat feta el dia 16 - 7 nit




















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023