Fotografia astronòmica 6-8-19

A diferència de la fotografia diürna, que el que es necessita és que hi hagi llum, ja sigui del sol en un dia clar, la llum del dia quan està el cel nuvolós, el flaix, etc. l'astrofotografia és tot el contrari, per fer bones fotografies de les estrelles, a banda d'una bona màquina és precís una bona foscor, que la poca llum que veiem provingui de les mateixes estrelles, tot el que no sigui així, rien de rien.
Tot aquell afeccionat que com ara jo, instal·la un equip al terrat de casa seva amb la pretensió de fer fotografia astronòmica, veien de la manera en què es troben les poblacions, la nostra i les altres veïnes de contaminació lumínica, és per pura afició, però ja sabem quin serà el resultat, no esperem fer filigranes però quan obtenim una fotografia que es pot mig mirar, doncs ja és un triomf.
És l'afició la que et fa tirar endavant i fer proves amb aquest o un altre filtre per veure si el resultat es pot millorar i aprens a analitzar l'atmosfera, jo per exemple me n'he adonat que si a mitja tarda miro cap al Pirineu i no veig el Canigó a causa de la calitja ja  que aquella nit no puc pretendre fotografiar nebuloses, perquè no en sortirà ni la ombra d'una, en canvi els estels o la lluna cap problema, i és que la calitja en suspensió desdibuixa i oculta les nebuloses que són els objectes més delicats del cel profund.
Un dels objectes que a hores d'ara encara no he aconseguit són un tipus de nebulosa blava que hi ha al voltant d'algunes estrelles, és un símil a la nebulosa que hi ha a les Plèiades (que aquesta  que l'he aconseguit) però en estrelles més petites i llunyanes
veure, ara que he eliminat el filtre IR de la màquina, puc fer alguna cosa al respecte.


 Últimes fotografies del Cigne.

Objecte difícil de captar ja que les galàxies estan  molt camuflades rera la nebulositat de la constel·lació.

A partir de ja, la lluna tornarà a tenir la paella pel mànec.

És pensa que és una estrella doble però no una binaria degut a la separació amb la companya. És una gegant blava que llueix com 445 sols i situada a 307 anys llum.

La Prior és una estrella blanc-blava que llueix com 84 sols situada a 125 anys llum.

Sub-gegant groga 6 vegades més lluenta que el sol i situada a 44,7 anys llum.

Estrella doble òptica 4 vegades mes lluminosa que el sol situada a 16 anys llum.

És tracta d'un sistema estel.lar on la principal és una gegant taronja 66 vegades més lluminosa que el sol.

Gegant taronja 2960 vegades més lluminosa que el sol, és un cos 110 vegades més gran que el nostre sol situat a 460 anys llum.


Vista en un altre angle.







La resta de fotografies de la constel.lació del Àguila tindran d'esperar a que la lluna arribi al final del seu curs.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023