Natura 22-11-2020

 

Ahir 21 de Novembre, vam tenir la passejada una mica més fresca que altres dies. La primera geladeta de la temporada de tardor, acompanyada d'una tramuntana fina es va fer sentir, per sort el sol va equilibrar la balança i la fresca no va ser tan accentuada.
De fet la tardor ja està molt avançada i el que són nit i matinades, d'ara endavant seran frescs, és qüestió de marxar ben equipats amb roba d'hivern, però això, ara que el sol al pic del dia encara té força, també és un perill, perquè ens traiem la roba donant peu a què els refredats i mals de coll facin de la seva, tot i que amb la nova pandèmia, aquests refredats i mals de colls passaran a ser Covids.
El món està canviant, bé el món no, nosaltres la gent, estem canviant (o ens fan canviar) les normes, això de refredats i mals de coll, angines i altres està passant a la història, ara és Covid.
Fa quatre dies, anant pel carrer, senties a la gent que estava una mica refredada, esternudar o estossegar, eren gestos que entraven dintre de la normalitat, sempre de tota la vida havia estat així. Ara, Déu nós en guard si ens ve un esternut, farem tot el que es pugi perquè no passi, així com fer el més mínim estossec, les mirades de la gent que hi hagi per allí es concentraran en la teva persona i serà com si els sentissis parlar. "Valga'm Déu aquest home, no sé com gossa sortir al carrer amb les carretades de virus que està deixant anar" I tan sols fa quatre dies, aquests que pensen així, també ho feien.
Em sembla que en tenim per temps abans no podrem tornar a tossir altre cop lliurement com una cosa natural com ha estat sempre.








    La vida s'obre pas a qualsevol lloc, Al terrat en una canalera, en el junt que hi ha una mica de silicona, aquesta s'ha florit i allá hi neix molsa.Molt propi de teulades.





                                                 Masia de Poli, ara casa rural. Més amunt de L'Orri.
                                Desde Monteia vista del fondal del Borró i de la masia de Can Bosch
















                                                                          La primera gelada







      
                                         Els hortelans aprofiten per cremar restes de l'hort.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023