Natura 7-11-2020

 Encara estem en època de bolets, el dijous passat vaig pujar a les meves muntanyes preferides i crec que per aquest any ja serà l'última vegada que hi pugi.

Tret d'uns caçadors de senglar, que els sentíem xerrar una mica més amunt d'on érem la meva dona i jo, no hi havia ningú més, almenys caçant bolets. Quatre o cinc gossos ens van passar pel costat més d'una vegada, però ells anaven a la seva, seguint el rastre d'algun animal.
Serà a causa del confinament o perquè la gent ja creu que la temporada ja ha passat allí dalt, el cas és que els bolets hi eren tots, no en vaig trobar a faltar cap. Feia anys que no veia tants bolets al bosc, en llocs que per pebrots si hagués passat algú, els hauria vist o trepitjat, d'una mida respectable, vull dir que es veien perfectament.
En fi, la cosa va anar molt bé, ara que com que vam estar amunt i avall algunes hores, amb el pes de la cistella, els braços i l'esquena feien figa. Sí que vam deixar a terra per collir els que veiem més vells, perquè la mosca a causa de la temperatura treballa de valent i la meitat dels bolets estaven habitats.
Si tots els bolets haguessin estat bons, no hauríem collit una cistella, sinó dues o tres.
Rovellons, pinetells, negrentins (fredolics), ceps, llengües de bou, escarlets (d'aquests pocs doncs l'any no ha sigut plujos i aquesta espècie vol molta humitat a terra), mucoses, rossinyols de pi, totes aquestes espècies hi eren presents predominant els rovellons i els pinetells.
Aquest mes de novembre, si la temperatura hi acompanya i cau alguna pluja, es començaran a fer per aquí baix a la plana, que ja van retardats a causa de la poca pluja, però si es gira alguna tramuntanada o alguna glaçada s'hauran acabat els bolets fins a la temporada vinent.

                                 El sol entre nuvol i boira sur per la banda de la Mare de Deu del Mont
 
                       La tardor dona el color carácteristic a les muntanyes amb arbres de fulla caduca

                                                                   Caçar, cerca, buscar bolets


                                  El cingle de la Suca es perfila al centre esquerre de la fotografía



                                            Com es pot veure, la mida del bolet no es petita.


                                                                    Áltres fotografíes

















                                                                      Ànecs salvatges al pàrc.



                                                                                       Gavines

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023