Fotografía astronómica 21-11-17

L'anticicló que tenim instal·lat sobre la península, ens porta dies de sol radiant i com que les nits són fresquetes fa que de dia s'agraeixi la caloreta diürna.
Fins aquí bé, el problema està en el fet que com és el meu cas, arribada la nit, t'agrada de contemplar les estrelles i de pas fotografiar-les, la cosa pot tenir dificultats.
Que passa? Com tots sabem la calor diürna comporta evaporació i aquesta evaporació satura l'aire, això fa que la visibilitat quedi molt reduïda quan es tracta de mirar cap a les muntanyes llunyanes.No et dic res si del que es tracta és visionar objectes fora de l'atmosfera, com ara estrelles, nebuloses i galàxies.
Les estrelles sempre es veuran amb més o menys dificultat, perquè són punts brillants, però nebuloses i galàxies desapareixen amagades rere un gruix de vapor d'aigua, del que no hi ha ni filtre ni artefacte que les lliuri.
Hi ha una manera de saber si la nit promet o no la fotografia celestial, almenys a mi em funciona i le après a base de fracassos i comprovacions. En realitat és molt senzill encara que la gent que viu a ciutat ho té més pelut, jo per sort tinc a la vista les muntanyes del Pirineu, sobre tot el Canigó.
Per descomptat que el dia ha de ser clar i sense núvols, només cal mirar com està de clara la muntanya per saber que quan arribi la nit, aquesta serà profitosa o no.
Veieu les fotos.



Quan veiem que a la muntanya se li veuen tota clase de detalls, si pasa serè la nit sera molt aceptable

Això vol dir problemes, nebuloses i galàxies desapareixen del mapa.

Val més anar a veure una bona pel·licula, aqui no hi ha res a fer.

Posta de sol











Comentarios

Entradas populares de este blog

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023

Fotografía astronómica 21-10-2024

Fotografía astronómica 30-8-2024