Fotografía astronómica 18-12-17

Els planetes continuen amb la seva feina de donar voltes pel sistema solar. Urà que actualment es troba a la constel·lació de Pisces, cosa que ja fa dies que dura, es posa a tret de ser fotografiat almenys durant els últims dies ha estat així, ja que el cel s'ha comportat bé. Ara, quan escric aquestes línies el cel està tapat i no crec que a la nit en deixí fer res, però bé, com que aquests últims dies m'hi he aprofitat perquè portem una sèrie de nits força potables, ja tinc una colla de còpies al calaix per anar polint.
Urà el podem trobar mirant cap al sud més o menys entre les vuit i les deu del vespre.
És curiós el tema dels planetes a l'hora de visionar-los o fotografiar-los, ja que es necessita disposar d'un telescopi de llarga focal per poder captar alguna de les seves característiques doncs amb un de curta focal el que surt a la fotografia és una estrella més.
Això, aquest detall fa que apreciem en els objectes del cel profund la grandària que tenen, doncs si utilitzem un telescopi de 2000 mil·límetres de distància focal, amb Barlow X 2, que el multiplica a 4000 mil·límetres, i pretenem visionar per exemple la nebulosa Califòrnia, veurem que la zona captada és tan petita que no sabem que és el que estem veient. En canvi aquest mateix telescopi l'apuntem cap a Júpiter, el que veurem és un Júpiter tan petit que prou feines li veurem les bandes equatorials.
Així doncs podem imaginar-nos la grandària de la nebulosa Califòrnia vers el planeta més gran del sistema solar.
Però com són de grossos aquests dos objectes?
La nebulosa la tenim a 1000 anys llum de distància, té un radi de 82X23 anys llum, realment és un objecte enorme i no el podem comparar a un cos com Júpiter amb un diàmetre de 139.822 km. Situat a 750 milions de km. de nosaltres.
És com si comparem una balena blava amb una puça.





















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 21-10-2024

Festes de Nadal 2024

Fotografía astronómica 30-8-2024