Fotografía astronómica 1-10-2024

 Ja som a l'octubre, demà dia 2 la lluna a les 20:50 h donarà 0 il·luminacions, per tant, disposarem d'uns dies per poder mirar i fotografiar el cel sempre que el temps ho permeti.

Ara està de moda el cometa, a veure  sé dir el nom: Tsuchinsan,(C/2023 A3 (Tsuchinsan-ATLAS) caram tu, he hagut de tornar a mirar l'informe... Bé, aquest cometa actualment està donant la volta al sol, un cop hagi efectuat la feina i s'hagi apartat una mica de l'estrella, ja fent el recorregut de tornada cap a casa seva, el podrem enganxar a l'horitzó oest després de la posta del sol durant una colla de dies, amb un cel entrat en la foscor de la nit.
Esperem que fent la volta al sol no tingui cap accident i es faci miques que no seria el primer, però bé els informes diuen que se'n sortirà, encreuem els dits.
Trobo que hi ha un una gran extensió en forma de bombolla al voltant del sistema solar que no se'n parla gaire i és l'anomenat núvol d'Opik-Oort, molt més gran que el sistema planetari, tan gran que no se sap ben bé la seva dimensió, ple d'objectes de rebuig del primitiu sistema solar, de quant l'estrella va fer l'escombrada amb una poderosa bufada al seu voltant feta amb la seva nova maquinària nuclear.
És en aquesta gran extensió esfèrica que compta pel que sembla una gran quantitat de material en forma de cossos irregulars, on un cop són moguts, ves a saber com, emprenen un viatge cap al centre del sistema solar que pot durar milers d'anys i panys. Tot i que n'hi ha alguns que depenen de la inclinació de la òrbita que han agafat, queden retinguts dintre el sistema planetari per la mateixa estrella.






                               El cúmul de Brocchi La Perxa i un petit cumul a la banda esquerra


















Comentarios

Entradas populares de este blog

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023

Fotografía astronómica 21-10-2024

Fotografía astronómica 30-8-2024