martes, 15 de diciembre de 2015

Fotografia astronòmica E 15-12-15

Les poques nits d'aquest Novembre passat i les que portem del Desembre,que he pogut dedicar a la fotografia astronòmica, he quedat sorprès de la gran humitat que se genera desprès de la posta de sol.
Tinc per costum estendre una tela de color negra per mitigar la llum provinent del carrers al voltant de la terrassa,a fi de que el telescopi tingui més foscor, doncs be,en acabar la sessió de presses que pot durar entre dos i tres hores, al retirar la tela sembla ben be, recent sortida de la rentadora,ben xopa.
Les fotografies que ahir vaig poder treure del passat per portar-les al present,son les següents:
De la constel·lació de Perseus, n'hi ha tres i una de l'Auriga.
El cúmul NGC 1545, que es troba a 2318 anys llum, molt petit,en te un al costat molt mes extens que es el NGC 1528 situat a 2300 anys llum de nosaltres.
IC 348 es un cúmul amb una petita nebulosa distanciat 1028 anys llum.
L'últim objecte es de Auriga,consta d'una nebulosa de emissió IC 417 acompanyada de NGC 1931, que es un altre nebulosa mes petita, varis cúmuls oberts, a la foto se en veuen dos, M 38 i NGC 1907 molt mes petit.


El cúmul es troba al bell mig de la foto, dalt esquerra el cúmul NGC 1528 treu el nas.
Extens cúmul obert de magnitud 6,4.
Lleugera nebulositat al costat de la estrella Atik Z Persei.
La riada d'estels que hi ha en forma de cometa al cúmul M38 (esquerra imatge)que algú ha interpretat com una mosca i la forma arrodonida amb l'estel en un extrem de IC 417 (centre imatge) que algú ha interpretat com una aranya, ha donat lloc que aquesta nebulosa i cúmul s'anomeni "L'aranya i la mosca"
Monocroma
Nada es verdad ni es mentira............etc.No hay comentarios:

Publicar un comentario