Fotografia astronòmica 4-2-16

Els estels formen figures imaginaries,i com que la imaginació es lliure, no es res estrany que les civilitzacions passades veiessin un conjunt de estrelles en forma de carro i altres interpretessin que era un cassó o una femella d'os, com es l'exemple de la constel·lació de Ursa Major.
Ara tenim la sort,a traves de les eines que el mon científic disposa,de saber quin es el funcionament de la mecànica celestial, la imaginació pot continuar però,de la mateixa manera que una criatura descobreix que els tres reis no son el que pensava, veiem que ni carro,ni cassó, ni animal; Son un conjunt d'estels separats uns dels altres a unes distancies i moviments impensables.
La fotografia astronòmica ens permet de veure una mica més a prop, la quantitat de estrelles i objectes nebulosos que hi ha dins i fora de les línies que conformen aquestes figures imaginaries.


Molt similar a la Roseta però més petita.

Ampliació


Gran riquesa d'estels per les rodalies d'aquest cúmul obert.

Ampliació

Aquests objectes que he marcat amb números, son en realitat forats a la nebulosa causats pels estels nous que irradien  cap a fora.
(1 IC 447  2 NGC 2245  3 NGC 2247  4 IC 446 )

Ampliació

La taca al centre de la foto es la galàxia NGC 2768, una mica més amunt a la esquerra de color blau, hi ha la galàxia NGC 2742.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023