Natura 28-4-16

Estem a les acaballes d'Abril, i aquella dita de " Abril aigües mil " l'haurem de cambiar per " Abril molt de núvol i poca aigua".
Si el Maig no s'ho agafa una mica en serio, i no ens deixa anar l'aigua que els boscos,fonts i rius estan demanant, passarem un estiu de allò més sec.
La bassa de regadiu que hi ha vora la carretera que va del pont del Salt Dalmau fins la carretera de Corts, altres anys per aquest temps estava plena al màxim, ara com es pot veure està en mínims, això serveix per que les orenetes s'escalfin la panxa en aquests dies que la temperatura ha baixat una mica.
Les quatre gotes,... bé direm els quatre litres, d'aigua que han caigut en el que portem d'any, han servit per salvar una mica els sembrats i donar verdor als prats, però insuficient si pensem que una bufada d'aire i un parell de dies de sol s'emportaran la poca humitat existent.

Bassa de regadiu

Les orenetes aprofiten les parets de la bassa per escalfar-se, o pot ser és per algun altre motiu que jo ignoro ?

El cas es que quasi bé no es mouen.

Al fons a la dreta hi el rec on aquests ànecs salvatges hi solien passar estones, però ara el rec està sec i els ànecs surten a menjar cargols pel prat d'herba fresca.

Al fons esquerra es pot veure la bassa de regadiu

Aquesta carretera es aprofitada per molta gent per practicar el passeig diari.

Vista del Pirineu.

Papallona sobre un card 

Camp de farratge.

Vista de camps a la sortida del poble de Galliners direcció Bàscara.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023