viernes, 29 de julio de 2016

Fotografia astronómica 29-7-16

La nebulosa NGC 7000, anomenada Nord Amèrica, per la similitud amb aquest país, es una de les nebuloses més extensas del cel. De magnitud 6.0, s'estén per un àrea de 120' x 100' d'arc, a 1800 anys llum de distancia.
S'especula que aquesta nebulosa d'emissió, es excitada per la proximitat de la estrella Deneb i es molt posible que així sigui doncs, les ultimes mesures, donen aquesta súper-gegant blanca, una distancia de 1425 anys llum, no 3200 com s'havia dit en principi.
Tot i que te una magnitud de 6.0, la seva extensió fa que sigui un objecte difícil de veure, es només en llocs totalment foscos i amb l'ajut de un filtre UHC, on es pot gaudir de la seva vista.
No sense dificultat es pot fotografiar aquests tipus de nebuloses desde ciutat, calen obertures petites i focals curtes, per agafar el mínim de fressa. El filtre es fa imprescindible, un UHC-e dona bon resultat.
Un sistema de guiatge també es necessari, ja que per obtenir una bona captura, cal que duri al menys entre 10 i 20 minuts amb un iso ben baix 200-400 i sobre tot que el cel estigui net de calitja, si aquest fenomen existeix, ja pots tenir bon telescopi, filtres a centenars i musica celestial que nanai de la xina nen.

Suma de 10 preses de 8 minuts.

Suma de 8 preses de 8 minuts amb filtre Ha i 8 de 15 minuts amb filtre UHC-e.

Suma de preses amb filtres UHC-e i Ha.

L'espessor de estrelles en algunes regions del Cigne resulta abrumadora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario