Natura 7-9-17

La sequera, la falta d'aigua està passant factura a algunas espècies d'arbre entre els qui si compta el freixe, i per més inri, la extrema calor ha desenvolupat una infermetat fúngica que afecta la fulla donàn-li un color platejat que les acaba secant.
Aquest extrem de falta de pluja no és nou, ara fa quatre o cinc anys també un estiu sec va matar una sèrie d'arbres entre els qui si trobaven fins i tot pins.
Esperem que aquesta tardor tornin les pluges i mai millor dit les aigües tornin al seu curs. No m'hi imagino una tardor sense poder collir cap bolet, llavors sí que seria una catàstrofe catastròfica. Prometo que, encara que no sigui una persona religiosa, estic disposat a resar els Parenostres que faci falta amb tal de què plogui tot el que ha de ploure.
Un dels records que m'ha quedat de quan era una criatura, potser quatre o cinc anys, en el poble on vivíem es feien cada dia en época de sequera, unes processons per demanar a les altures aigua pel camp, fins que un dia, oh miracle!!!!, vam tornar a casa ben xops.
Era de suposar que un dia o altre plouria amb Parenostre o sense.


Aspecte d'alguns arbres que acusen la sequera.

Fulles de freixe tocades per un fong.


El bosc demana aigua.





Fruits del bosc.















Preparàn-se pel viatge de tornada.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023