Fotografía astronómica 8-12-2021

 En comparació amb l'any passat per aquestes dates, hem empitjorat pel que fa al tema de la CL.

El desembre del 2020 recordo que es feia difícil fotografiar el cel sobretot quan l'objecte estava ja ben amunt de l'horitzó, però als objectes del zenit encara s'hi podia fer alguna cosa.
Aquests dies passat, o sigui al principi de desembre, en què la lluna no feia cap nosa, vaig provar de fotografiar tot i que a simple vista ja es veia que fins i tot el zenit no tenia bon aspecte perquè les estrelles es podien comptar amb els dits de la mà, efectivament un desastre, ni amb filtre ni sense filtre, el cel està totalment segrestat per la il·luminació procedent no solament de Banyoles sinó també de la part de Girona i de tot l'horitzó de la costa que feia la impressió que patia un gran incendi de proporcions gegantines.
Em pregunto, perquè ha servit tant remenament en canviar la majoria de lluminàries per leds cosa que jo vaig celebrar en el seu dia, però, pel que sembla se n'han posat de noves per tot arreu sense mesura quan el que s'havia de fer rea reduir el nombre d'aquestes.
En fi, que la mesura ha estat canviar pets per merda, encara que l'excusa és que s'acosten les festes de Nadal i Cap d'Any i que per això ha pujat la il·luminació per tot arreu, no hem d'oblidar que al llarg de l'any la nota lumínica ha anat pujant de manera exagerada.


       Cel de la nebulosa de l'Anima, a l'igual que les dos fotografies de baix, el cel enlluernat han fet                 impossible la captació de la nebulosa.


                                                          Cel de la nebulosa de la Bombolla


                                                      Cel de la nebulosa del Cor



              En augmentar la llum de la fotografia anterior es pot veure els rastres de satel·lits















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023