Fotografía astronómica 8-3-22

 De mica en mica el sol va despertant i ara mateix ofereix una taca de dimensions modestes, però que molt possiblement s'empassaria un objecte similar a la lluna o Mercuri que es una miqueta més gran.

Si mirem fotografies de Mercuri transitant pel disc solar, veurem un petit punt insignificant no més gros que la taca actual del sol.
Deixant al sol de banda, examinem les actuals constel·lacions que ens passen pel damunt. Fotogràficament parlant, Orió, Monoceros, Geminis. Taure, Perseus, etc. totes elles constel·lacions d'hivern, emprenen la retirada cap l'oest i s'escapen del meu punt d'observació, que no vol dir que qui disposi d'un telescopi amb tres peus, per tant, amb mobilitat per anar a un emplaçament fugint de la contaminació, no les pugui haver, segurament que fins ben passada la mitjanit es poden fotografiar, el problema serà pel qui tingui el telescopi fix al costat d'una paret que limita la visió a l'oest, com és el meu cas. La prova la teniu en alguna fotografia de les aquí exposades, en què la canalera de la teulada ha quedat ben retratada com si fos una nebulosa.
Les properes constel·lacions que ben aviat dominaran el nostre zenit, Lleó, Ursa Major, Coma Berenices, Verge i Bootesa l'estar allunyades de la nebulositat de la galàxia, tenen majorment un gran nombre de galàxies i cúmuls que per un telescopi d'obertura reduïda i curta focal com el que faig sevir fins ara, resultarà poc potent perquè els objectes s'apreciïn de forma satisfactòria, així és que el canviaré pel 80 mm fins que tornin les nebuloses allà cap al mes de juny o juliol.

                                                                  El sol avui 8-3-22


                                                                       Segons NASA


                             La contaminació luminica dificulta la plena captació d'aquesta nebulosa







    Aquest cúmul M 93 que es troba a Puppis l'haig copsar a primera hora de la foscor perqué si nó de          seguida passa de la canalera de la casa i no el puc haver. La canalera és el meu limit cap l'oest.










                                           Cúmul copsat a tocar la canalera de la casa


 

                            L'estrella Rho de Puppis travessada per un misil lluminós

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023