Fotografia astronómica 8-12-2023

 Ja torno a tenir l'observatori operatiu, després de fer les correccions pertinents la cosa torna a funcionar, llastima que el cel no acompanyi, totes aquestes nits que hem tingut sense la lluna, la humitat ha estat molt alta i el seguiment i la captació han estat deficients, en definitiva, poca cosa he pogut fer.

Una mica de tramuntana iria bé per netejar l'atmosfera, ja sabem que el tema de la contaminació lumínica és present i difícilment es pugui disminuir, però mira, irem tirant de filtre.
Ja estaria content en sortir al terrat i distingir els estels i la Via Làctia i no solament les quatre alfes i algun planeta com es veu ara, em temo que des de la rodalia de Banyoles ho tenim fotut, només es podrà aconseguir surtin a indrets protegits de la contaminació.
Les constel·lacions més a l'abast que tinc des del meu observatori orientat a l'est, són l'Auriga, Perseus, Gemini i Taure, però encara estan una mica baixes i la franja de contaminació i boirines de l'horitzó obstaculitzen la seva captació en condicions de netedatHauré d'esperar l'altre lluna per poder fer una feina més acurada.
















                                                  FOTOS DE JA FA UNS QUANTS ANYS

                                                      Una llagrimeta de Sant Llorenz


                                         Coincidencia de halo solar i de lluna en el mateix dia






                                                                  La lluna en penombra


                        El sol sis mesos per baixar i sis per tornar a lloc

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023