Fotografía astronómica 23-4-24

 Mare de Déu quin parell de mesos tan dolents per l'astronomia amateur, ha estat impossible de fer res de res perquè sempre arribada la nit el temps impedia qualsevol activitat de fotografia.

El present més d'abril, si no fos per la lluna  que es podria fer alguna cosa, però la senyora de la nit te activitat almenys fins al dia vint-i-set o vint-i-vuit en què començarà a sortir a partir de les dotze de la nit, per tant, paciència, ja vaig dir temps enrere que des del 2020, les coses havien canviat pel que fa a la nostra afició.
Ara fa uns quants dies que els avions de cua llarga no fan acte de presència, segurament perquè tenen feina en altres latituds, tranquils que ja tornaran el dia menys pensat.
Pel que fa a la posició de les constel·lacions en el mes d'abril, continuem amb aquesta regió carregada de galàxies i objectes de poca magnitud com Coma Berenices, Canes Venatici, Ursa Major,Bootes, Virgo em queda molt a l'horitzó i la veritat és que la contaminació lumínica a pujat molt aquests últims anys i la zona sud-est la tinc molt difícil.
Quan entrem al maig, a les onze-dotze de la nit, la Lyra ja estarà molt amunt i cap al final de mes, les nebuloses de la Via Làctia ja estaran ha tret.
A veure si amb una mica de sort aquest any, se'ns posa una mica més bé tot el tema de l'astrofotografia, perquè portem una ratxa........ que tela marinera.




El tub de 61mm per captar grans nebuloses, molt bé, pero per galáxies i estrelles queda un tant curt.




                                                   La distancia correcta es 27 M. a.l.




                                                     La xatarra celestial fent de les seves.






Gran proliferació de taques petites.


Així estava el dia 1 




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023