sábado, 5 de noviembre de 2016

Natura 5-11-16

Aquest any la temporada de bolets haurà estat molt minsa i curta, pel que fa a la alta garrotxa que es per allà per on jo em moc, només una sola vegada he sortit a buscar-ne i em sembla que serà la ultima.
La sequera que em petit  ha estat severa,  les pluges, altres anys abundoses al començament de la tardor, enguany han estat tardanes i insuficients.
Així doncs una petita florada de bolets ha esclatat en fondalades cara nord, on l'ambient aguanta mes fresc i humit.
La resta, com els llocs mes enlairats i la cara sol, acusa encara l'excés de temperatura i la falta d'aigua.
De moment puc dir que ja els he tastat, però la collita ha estat tan escassa que no en queda cap per guardar.
Les pluges anunciades per aquest cap de setmana, donan esperances per que en surti algun per aquests boscos del voltant del Pla de l'estany, alguna llenega o mocosa com en diem els d'aquí, algun fredolic i algun rovelló.
Sempre que el temps no es passi i comenci la fred o la tramuntana, aleshores si que tot s'ha acabat.Avió enganxat in fraganti, el que sembla una taca no es tal sino que es un dels ocells de tants que es veuen a les dos fotos inferiors. Tot i que les fotos estan fetes amb un objectiu de 300 mm. la muntanya de Roca-corba está molt lluny.

Boscos de L'Orri camí de coll de Faja.

Tardor

Casa de L'Orri

A la dreta es pot veure el single de la Suca.

Font de la Vorada, els anys 50 i 60 del segle passat l'abeurador era un tronc de pi buidat que s'avia de cambiar sovint.Camí de Roca-corba.
El castanyer centenari encare té algun visitant que li recull les castanyes,però els visitants més fidels son els porc-senglars 


Pla de l'estany desde Roca-corba.
No hay comentarios:

Publicar un comentario