domingo, 29 de enero de 2017

Natura 29-1-2017

Aquest any pel que fa a la natura, sembla que la cosa pinta bé, el Pirineu ha carregat de neu i a la plana les pluges han estat abundoses, tot plegat no es que sigui una cosa extra-ordinaria però no ens podem queixar.
Els rierols han corregut, no amb alegria com altres anys, la alegria ha estat tornar-los a sentir desprès de tan temps que han restat muts.
Aquí a la nostra comarca del Pla de l'Estany, tenim un indicador fabulós per saber si les pluges han sigut suficients per revenir rieres i deus, en definitiva si l'aigua caiguda ha estat generosa a tots els nivells, es el clot d'Espolla.
Aquesta sortida d'aigua que origina un rierol que desemboca al Fluvià, es la prova inequívoca de que el subsòl  esta saturat i que, si en temps d'hivern tenim la seva manifestació, la primavera sera de allò més.
Per altre banda alguns ametlles treuen les primeres flors de l'any sense cap temença a les glaçades, no he entes mai aquests arbres que de forma tant prematura, s'exposen a que les seves flors es glacin, però bé cada any fan el mateix i sempre ho he vist així.

El Canigó carregat de neu i mig emboirat.


Muntanyes de les Salines enfarinades de neu.

Pràcticament la majoria de cims del pre-Pirineu han carregat de neu.

Les rieres tornan a cantar.

Però no sabem fins quant.


Els camps estan empanxonats d'aigua.


Una banda de gavines busca el seu esmorzar.

Finals de gener, primeres flors.No hay comentarios:

Publicar un comentario