Natura 29-1-2017

Aquest any pel que fa a la natura, sembla que la cosa pinta bé, el Pirineu ha carregat de neu i a la plana les pluges han estat abundoses, tot plegat no es que sigui una cosa extra-ordinaria però no ens podem queixar.
Els rierols han corregut, no amb alegria com altres anys, la alegria ha estat tornar-los a sentir desprès de tan temps que han restat muts.
Aquí a la nostra comarca del Pla de l'Estany, tenim un indicador fabulós per saber si les pluges han sigut suficients per revenir rieres i deus, en definitiva si l'aigua caiguda ha estat generosa a tots els nivells, es el clot d'Espolla.
Aquesta sortida d'aigua que origina un rierol que desemboca al Fluvià, es la prova inequívoca de que el subsòl  esta saturat i que, si en temps d'hivern tenim la seva manifestació, la primavera sera de allò més.
Per altre banda alguns ametlles treuen les primeres flors de l'any sense cap temença a les glaçades, no he entes mai aquests arbres que de forma tant prematura, s'exposen a que les seves flors es glacin, però bé cada any fan el mateix i sempre ho he vist així.

El Canigó carregat de neu i mig emboirat.


Muntanyes de les Salines enfarinades de neu.

Pràcticament la majoria de cims del pre-Pirineu han carregat de neu.

Les rieres tornan a cantar.

Però no sabem fins quant.


Els camps estan empanxonats d'aigua.


Una banda de gavines busca el seu esmorzar.





Finals de gener, primeres flors.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023