Natura 29-5-17

Es la primera vegada que al pasar junt a la bassa de rec que hi ha pel camí que porta des d'el pont del salt Dalmau fins a Corts, que veig una escampada de crancs de riu del tipus americà fora de la bassa i quasi bé a tocar de carretera.
No sabía que en aquest lloc hi havia crancs, per tant ha estàt una sorpresa, no sòc biòleg i no sè quin és el motiu que empeny aquests animals a sortir en grup fora del seu havit, el cas és que era tot un espectacle.
D'un temps ensà,  els qui han proliferat han estàt els ànecs salvatges, sovint me'ls trovo no solamènt en aquesta bassa de rec, sinò també per la majoria de recs del indret.
Es agradable de veure aquestes bestioles campànt lliurement menjàn cargolines o pasturant; La vida salvatge està disminuint a pasos agegantàts, i la visió d'aquests quatre ànecs fa que torni la il·lusió d'un món més sà, que per desgracia queda en això, una il·lusió.
Per àltre banda, la pluja ha resultat molt minsa, el territòri està sec, molt sec, sort que el pirineu aquest hivern a carregat i el desglàs reporta que els rius més principals tinguin bon cabdàl d'aigua.
Un dels companys de sortida matinal, alguna vegada m'ha dit " Si la cosa continua així, algun dia veurem pasar una caravana de camèlls per questa terra convertida en desèrt" i un altre company contesta " Un dia o altre ja plourà" I jo penso que el pessimisme i l'optimisme em fan companyia.

Darreres neus caigudes aquesta temporada.


El sol al matí.


Lluna minvant

El sol a la posta.

El sol a poc de llevar-se.



Ànec buscant l'esmorzar.


Els crancs de la bassa de rec.



Ànec a la bassa.



Cereal canviant cap al groc




El Ter.








Romagueres a punt de florir.

Els arbres de la font de Salt Dalmau





Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023