Natura 23-11-17

No hi ha res que sempre duri! Quantes vegades hem sentit aquesta expressió al llarg de la vida?, moltes i és la veritat més verdadera que hagi existit mai.
Vaig conèixer un avi entranyable quan jo era un vailet que un dia em va dir, "No hi ha res que sempre duri (a mi m'havia caigut una dent), només has de veure el que li passa a una llonganissa, un bon dia l'encetes i quan te n'adones només queda el cordill."
Sàvia conclusió, és una llei universal, l'home igual que tot el que tingui vida en aquest món, neix, es desenvolupa i mor.
La mateixa terra va néixer quan ho feia el sistema solar, ara fa uns 4.500- 4.700 milions d'anys (no en bé d'aquí un), segons els experts encara li queden entre 2.000 i 3.000 milions d'anys més, ja que aleshores el sol començarà a augmentar el seu volum a causa de la falta d'hidrogen i començarà a cremar heli. Aquest fet marca el principi del final de l'estrella anomenada Sol per els habita'ns del tercer planeta del seu sistema.
Tot el misteri de l'univers radica en l'energia, aquella energia concentrada en el seu inici i que en expandir-se crea'n al seu pas el temps i les forces naturals com la gravetat, ja anava perdent pistonada pel sol fet de l'expansió.
Dia arribarà en què l'energia acumulada en cúmuls estel·lars i galàxies s'esgotarà, llavors l'univers esdevindrà fosc i fred, tot el que ara veiem d'estrelles, galàxies i cúmuls iran desapareixent de mica en mica. 
Llavors l'univers haurà arribat al cordill de la llonganissa cosmica,el que no sabem és si en queda cap més de llonganissa per encetar.


Casa nostra vista des de l'espai,ja cal que la cuidem, no en tenim cap més, encara que diguin que s'han descobert tants o quants mons que poden albergar vida i que només estan a 4,6,20 anys llum, doncs això la llum i pot anar-hi però nosaltres no.

L'univers, energia en expansiò.

Sortida de la nostra estrella.




El Canigó, massa net de neu per un mes de novembre.








Efecte de les altes presions.














Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023