Fotografía astronómica 13-1-19

Les constel·lacions que al mes de gener tenim a l'abast són, varies, jo exposo les que el meu terrat em deixa veure, doncs la paret de la casa limita i molt la visió cap a l'oest.
Les hores en què jo practico l'astrofotografia en mesos d'hivern normalment són a partir de les set de la tarda-nit, ara al principi de gener, fins cap les nou, a mesura que el dia es va estirant, cada cop es va fent fosc més tard el que fa que m'hi posi més tard i plegui també més tard.
Així doncs ara tenim les clàssiques de l'hivern com Auriga, Taure, Gemini, Orió, Can Menor i al febrer si afegiràn Monoceros, Can Major i Lepus que hauran pujat una mica de latitud.
L'arribada de la tramuntana a estat perfecte per netejar l'atmosfera de calitges i humitats que limitaven la presa de nebuloses i objectes febles a la visió, també la disminució de la bombolla de llum nadalenca ha minvat, tot plegat fa que sigui més gratificant la pràctica de l'astrofotografía.
En aquest últims dies he procurat fer unes quantes fotografies, que aniré penjant a mesura que les vagi arreglant i netejant, doncs com ja he explicat en alguna altra ocasió la màquina fotografica amb la que faig les captures, és una màquina normal DSLR, amb el filtre IR no corregit, millor dit no és una màquina per fer captures de cel profund, el que fa que les nebuloses no quedin ben reflectides. Tan sols l'hi he aplicat un sistema de refrigerat per l'estiu perquè si no seria impossible fer una foto en condicions quan intensifica la calor.












Sortida de la nostra estrella.


Per fer aquesta fotografia he fet servir un ISO de 1600 i un minut d'exposició. La ubicació queda molt en la foscor, la tela negra que poso al voltant deixa passar una part de la llum del carrer i el cel ha quedat totalment blanc a causa de la llum que encara puja dels carrers.









Nebulosa planetaria NGC 7354 vista per un telescòpi de veritat.

Així veu el meu telescopi la nebulosa del Mag

I així la veu un telescopi de veritat



Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023