Natura 22-10-19

Normalment cada 8-10 dies, si disposo de material per poder ser exposat en aquest blog, el tiro endavant.
Però ja fa més de quinze dies que la principal eina que faig servir per portar a terme tota aquesta feina, va fer figa, "el disc dur del portatil", de cop i volta va dir que d'aquí no passo, i em va deixar penjat, així és que tururut......... Sort que tinc el costum de passar tota la feina feta a un disc extern en previsió que això passi, que si no tela marinera.
En fi, davant d'aquest cas, el normal és demanar un disc per tornar a començar altra vegada com si no passes res, però mira per on, el paquet que no arriba, i que passen els dies i no arriba, fins que el proveïdor em notifica que el paquet s'ha perdut.
Entre naps i cols hi han passat quinze dies, he demanat el disc a un altre proveïdor que me l'ha portat en un parell de jornades i ja torno a tenir el portàtil altre cop operatiu.
Les fotografies.
Tinc el costum d'aixecar-me d'hora i el primer que faig és sortir al terrat a veure com es presenta el dia, d'aquí  que moltes fotografies estan dedicades a mostrar la quantitat de matisos que s'observen al cel abans de la sortida del sol, sobre tot si aquest presenta algun tipus de nebulositat.
De segur que un bon pintor voldria copsar la varietat de coloraines que presenta el cel en aquests moments, el cas és que l'escenari dura poca estona perquè la llum del sol és implacable i varia la tonalitat en poca estona, és per veure-ho.
Quant a l'astrofoto, de moment i mentre l'atmosfera estigui així, és totalment impossible de fer res.
Precisament el que convé és que plogui en abundància i sense fel mal, a veure si tenim sort i tant-tant arriben les pluges tan necessàries



                                                   Abans de la sortida del sol











Lluna plena en direcció a l'horitzó oest.







                                                                      Altres fotografies













Un avió i la lluna juguen a amagar-se.













Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023