Fotografía astronómica 24-2-2020

Per fi les boires i calitja que arrossegàvem des de feia molts dies, han donat pas a un temps exageradament càlid pel temps que estem, però que ens ha portat uns dies i nits totalment nets i perfectes per la pràctica de l'astrofotografia.
Per descomptat que he aprofitat l'ocasió i ja tinc en reserva una sèrie de presses llestes per revisar i posar a punt per passar-les al blog.
La primera de les constel·lacions captada ha sigut Monoceros, l'Unicorn que al ser de nova llista, no  mitologia, ja que és un invent de l'astrònom holandes Petrus Plancius el 1613.
Seguidament el segueix Canis Majoris, Géminis i Cancer.
La situació del meu observatori és de vista limitada, ja que la paret de la casa em permet captar tots els objectes d'una bona colla de constel·lacions fins que arriben al zenit, llavors la visió, un cop les constel·lacions es desplacen a l'oest, comença a quedar limitada per culpa de la paret de la casa.
O sigui, que la visió és perfecte en tota la zona d'est-zenit i de nord a sud.
Aquests dies en què les boires i mala atmosfera no deixaven fer res, pensava que quan pogués fotografiar aquestes constel·lacions, ja haurien fet el pas a l'altre costat de la casa i jo quedaria amb un pam de nas, però per sort no ha estat així i encara que ben just he pogut portar a terme la feina.
Estic treballant la reste de fotografies ja obtingudes, de les constel·lacions esmentades.

El cavall Unicorn segons Stellarium


















                                                                  Altres fotografies


Aquestes fotografies han estat realitzades amb DSLR, objectiu de 75-300 mm. sobre tres peus.





Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023