Natura 10-2-2020

Des de les finestres de la planta alta de casa meva, puc fotografiar les antenes de Rocacorba perfectament i any rere any veig transitar el sol a la seva posta, pel perfil de l'horitzó ara cap al nord, ara cap al sud.
El mateix passa a la banda oest, en què també puc fotografiar tota la carrera de desplaçament nord-sud, en aquest cas des del terrat on tinc la caseta del telescopi.
Entre el dia nou i onze de febrer coincideix el pas per les antenes de Rocacorba i és clar no me n'he pogut estar de fotografiar-lo, aquí podem apreciar la petita passa que fa el sol dia a dia en el seu desplaçament incansable des del principi del seu temps.
Altres anys també l'he fotografiat per aquestes dates, però bé, no estarà de més tornar a veure aquesta posta de sol que no seria tan curiosa si no fos per les antenes.
Per fer aquestes fotografies he utilitzat una DSLR i un teleobjectiu de 300 mm, per desgràcia el cel no reunia una situació prou neta per obtenir millor qualitat a la fotografia, sobre tot el dia nou, el dia deu és una mica millor, però bé, és el que hi ha.
De pas he donat un cop d'ull a la nostra estrella amb els binocles, per veure si desperta, però el resultat és el mateix de l'última vegada que el vaig mirar, res de res, net i polit. Penso jo, que si amb la tranquil·litat que té ara per ara, ja ens escalfa de valent, que passarà quan comenci a bombardejar-nos amb aquells canons de boca negra que té adormits?




Dia nou de Febrer.









Dia 10 de Febrer

















Posta del dia 31-1


Horitzó est, abans de la sortida.







És un goig tornar a sentir cantar les rieres.




Companys de sortida matinera.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023