Fotografía astronòmica 4-2-2020

El dia 28 passat, va ser dels poquets dies en què la nit es presentava una mica neta de boires per poder fer alguna cosa en qüestió de fotografia nocturna. El cas és que tot plegat era enganyós, la humitat, molt elevada i la lluna, amb una il·luminació del trenta per cent, no ajudava gens ni mica a aquesta pràctica més aviat delicada a l'hora d'obtenir un mini'm resultat.
Per a més inri, se m'acut de provar un filtre que tinc, un CLS per veure quin resultat dona en aquest cel tan ben parit que tenim al voltant de la ciutat de Banyoles, (dins la ciutat suposo que deu ser horrorós)
Per descomptat que el CLS ja l'endreçat i he tornat a col·locar l'UHC-e, que de moment fins que tingui algun altre que el superi, no tornaré a treure, o potser si, perquè vull fer alguna presa a unes quantes nebuloses molt difícils amb l'OIII, a veure si puc treure algun resultat positiu.
El filtre CLS, dóna bon resultat en indrets amb poca contaminació lumínica, però en ciutats com ara Banyoles-Mata-Porqueres, no es pot utilitzar, ja que moltes nebuloses les passa per alt.
L'alta humitat que es registra a les nits, també ajuda a dispersar la llum per l'atmosfera cosa que dificulta el seguiment dels astres per part del programa de guiatge per poder fer aquest tipus de fotografia.






























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023