Natura 24-4-2021

 Van passant els dies i mesos i no hi ha maneres de què les nits siguin prou netes per poder fer fotografia nocturna amb les estrelles. L'any passat ja va començar de passar, dies i dies amb unes nits enterbolides i nefastes per la fotografia i aquest any continua amb el mateix. Bé doncs tirarem de Natura que per això sí que estem ben proveïts, aquests camps de colza florida, criden l'atenció per fotografiar-los, però com diu la dita "Totes les masses piquen" arriba un moment que de tan acostumats a veure'ls, se'n fa menys cas.

Ara es diu que les "autoritats" obriran una mica la mà i es deixaran córrer una mica més lluny, això en fa pensar en la meva joventut quan estava a pagès i cuidava un ramat de vaques, ovelles i cabres que uns dies determinats els portava pel voltant de la casa i d'altres el duia més a la muntanya on s'escampaven més al seu gust. El mateix passa amb nosaltres, una temporada tancats a casa, un altre ens deixen anar pel voltant del municipi i quan els hi vingui bé en deixaran anar una mica més lluny, sempre amb cura de seguir el camí estipulat. Hauré d'aprofitar mentre duri per sortir a llocs de muntanya que vull tornar a visitar.
Per la setmana que ve s'anuncien pluges, que si són certes vindran molt bé per camps i boscos, també per a minorar la calor estiuenca, ja que si plou amb generositat la calor serà més suportable.
Els recs i rierols també convé que cantin, ja que estan a les últimes, quina diferencia quan surts a passejar vora un rierol que estigui sec o que sentis cantar l'aigua.
































        Últimament sovintegen aquests tipus de cel que deixen la atmosfera un tant enterbolida



                                                                  Això es normal ?




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023