Fotografía astronómica 17-8-2021

 Avui 17-8-2021, tot passejant he contemplat el Pirineu i l'he vist clar i sense calitja cosa que aquests últims dies d'extrema calor es veia amb dificultat a causa de la calitja existent.

En dies així, arribada la nit, el cel invita a contemplar-lo encara que només sigui a ull nu, però si es disposa d'algun dispositiu òptic, binocles o telescopi, encara millor perquè es pot aprofundir en el detall.
A l'horitzó sud-est els planetes Júpiter i Saturn brillen com si fossin dues estrelles més i a l'horitzó oest, Venus es troba a primera hora de la nit, quasi a punt d'ocultar-se.
La lluna que ja fa uns dies va començar el seu periple molt a la vora de Venus, es va separant quedant enrederida del planeta a mesura que va agafant lluminositat, pràcticament en l'estat actual ja començaria a complicar la fotografia del cel profund, és qüestió doncs de deixar aquesta pràctica per quan la seva sortida sigui més enllà de les dotze de la nit.
Precisament les constel·lacions estrella de l'estiu, Cigne, Lira i Àquila, o sigui el famós triangle d'estiu format per les seves alfes, es troba entre les 10.30 h i les 12 h en ple zenit.
Tenint en compte que en ple estiu, els horitzons miris allà on miris, estan sobresaturats de contaminació lumínica, l'única zona on es pot fer alguna cosa d'astrofotografia és l'esmentat triangle d'estiu i no gaire més enllà.


























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023