Fotografía astronómica 8-11-2021

 Sembla que per fi els avions fumigadors han plegat la seva activitat (veurem el que durarà) i la tramuntana està fent la seva feina que no és altre que netejar l'atmosfera, una feina que renoi si la fa ben feta.

Avui porto unes quantes fotografies més a la pàgina, que com veurem van perdent el color vermellós de les constel·lacions de l'estiu, ja que ens endinsem a la zona apartada de les nebuloses pròpies de la part central de la galàxia.
No per això aquestes zones més fosques deixen de tenir interès, perquè d'objectes com galàxies, cúmuls, nebuloses planetàries, etc. també n'hi ha molt, la llastima, és que per poder captar tots aquests objectes necessitaria un telescopi de gran obertura perquè es tracta d'objectes molt febles i el que és més important en fotografia astronòmica, un cel net de contaminació lumínica, cosa difícilment d'obtenir, ja que els temps que ens ha tocat viure no corre paral·lel a les necessitats del planeta, a la majoria de la gent l'importa un rave, l'impacta negatiu de la llum a la nit, el cas és que de nit es continuï veient com si fos de dia. Els humans actuals hauríem de viure en un ambient il·luminat per dos o tres sols i en absència de nit. Segurament que si fos el cas, els humans faríem túnels per obtenir zones de foscor. Dit d'altra manera, no estem mai contents.
Tant que ens sembla que l'especiï humana som intel·ligents i la realitat ens demostra tot el contrari. La intel·ligència amb majúscules, brilla per l'absència. No n'hi ha prou de saber fabricar màquines, hem d'aprendre a mantenir l'equilibri de la mare que ens ha creat a tots, és un detall petit, però, d'una importància tan gran, que si no el sabem veure estem perduts.



                     Ens hi hem d'anar acostumant a les ratlles causades per satel·lits o avions.






















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023