Natura 19-11-2021

 


Tenia l'esperança que ja s'haurien acabat els dibuixets al cel, per part d'avions que seran o no de l'exèrcit de l'aire espanyol, els diaris no en diuen res, ni la tele tampoc, i si anem a la xarxa, veurem notícies de tota mena sobre aquests avions i cap de bona, carai, carai........
Bé, d'ençà que tinc ús de raó i al llarg del temps, mai s'havia observat fenòmens similars en el blau del cel com els d'ara. Fa un grapat d'anys, recordo una columna de fum extraordinàriament alta sorgida a la banda nord de l'horitzó que ens va tenir curiosos un parell de dies fins que un diari va donar la notícia que allò era degut al llançament d'un coet experimental en algun punt de França.
A Espanya, des de fa tres o quatre anys o potser més, proliferen dibuixos de fum quadriculats que com millor es veuen és al matí, després de la sortida del sol, el més curiós de tot és que la gent ho veu com una cosa normal. "Són avions" Si, si, són avions, però el que fan aquests avions no és el que feien els avions fins fa pocs anys, a més tinc fotografies d'avions fent les ratlletes i al costat avions "normals" que segurament deuen queda garratibats en veure el que deixen anar aquests altres avions.
La veritat és que " visto lo visto" a mi se'm lleven les ganes de seguir fotografiant el cel diürn, perquè jo, que sóc una persona molt naturalista, potser degut a la vida que he tingut de jove, molt lligat a la natura i ara de gran he procurat tornar i retornar als indrets que de jovenet havia trepitjat, trobo que les fotografies que puc fer actualment, son tot el que vostè vulgui menys natura.
Quan escric aquestes lletres (19-11-2021) sembla que han minvat les fumigacions aèries i ja portem tres o quatre dies esplendits amb un cel nítid i assolellat, esperem que la cosa es mantingui perquè de seguir així cap al dia 22 o 23 la lluna surt més tard i podré fer alguna cosa de fotografia astronòmica aprofitant aquesta netedat del cel (a veure si tinc sort).


                      Diferencies dels rastres entre un avió convencional i els fumigadors 



      Al cap d'una estona els rastres s'estenen i forman núvols estranys. com el que venen a continuació




















                                                                         Neu al Pirineu

                                                                                 La tardor avança


Per primera vegada a la meva vida he pogut realitzar una foto com aquesta, una estoneta abans de la sortida del sol

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023