Fotografía astronómica 9-8-22

 

El dia 18 del present mes d’agost, la lluna sortirà a partir de les dotze de la nit, que és l`hora que jo normalment tanco la paradeta i me’n vaig a dormir, fins llavors doncs, l’únic que es pot fer és comptemplar la lluna i si s’escau fer-li alguna fotografia a ella sola o incorporar l’horitzó com a fotografia paisatgistica.

Normalment entro a la feina (els dies sense lluna i cel clar),cap a dos quarts d’onze i plego a les dotze o com a molt, un quart d’una. Això ara l’estiu, tardor i hivern hi dedico més temps, perqué es fa fosc més aviat.

El meu somni era muntar l’observatori a la part més alta de l’edifici on visc, o sigui a la teulada, però per fer tal cosa caldria eliminar mig teulat i convertir-lo en terrat, això representa gastar-me uns calerons que ara per ara no comvé i més en el temps d’incertesa que vivim, ja que el futur és comptempla poc optimista.

Amb l’observatori al terrat de la teulada, res em faria nosa per diriguir el telescopi de nord a sud i de est a oest, per un afeccionat a la fotografia astronómica o d’observació, tenir a la vista tota la panoràmica de constel·lacions d’estiu o hivern, és el maxim que es pot aspirar.

Però... (carai de però) esta vist que no ho podem tenir tot i que ens hem de contentar amb el que tenim.

En aquest moment m’acaba d’arribar una peça per la astrofotografia que feia temps esperava, com que no s’esta mai content amb la feina feta, sempre la volem millorar, veurem si amb aquesta peça la puc millorar, encara que nomès sigui una mica. El pròxim canvi de lluna serà propici per fer proves. Veurem que tal.




























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023