Fotografía astronómica 16-9-22

 Unes quantes fotografies de les quals tenia en cartera i de les que ja poca cosa queda. A mesura que les vaig deixant presentables les vaig publicant.

La lluna va minvant i a partir del dia 17-18 ja sortirà més enllà de les dotze i si el temps ho permet, tornaré a la feina, aquest cop amb l'ajut de material nou, una nova pantalla dedicada al seguiment i una nova càmera de seguiment, perquè he canviat el tub de 61 mm i he muntat el 80 mm. El tub de 61 mm permet de fer fotografies sense guiatge, gràcies a la finor de la muntura, he fet captacions de fins a cinc minuts sense cap guiatge que no sigui la mateixa muntura amb bon resultat. Ara bé, el tub de 80 mm en tenir més amplificació d'imatge ja requereix el seguiment addicional que proporciona el tub i la càmera de seguiment
La pantalla petita del portàtil és molt justa per repartir-la entre el programa de seguiment i el programa de fotografia, tot plegat queda molt petit i la meva vista ja no és com quan era jove, ara és convenient ampliar per tal que la vista vagi més descansada. Així doncs, la nova pantalla estarà dedicada al programa de seguiment i la del portàtil al programa de fotografia.
Ara només falta que els mandataris del nostre país, apliquin les mesures que els alemanys es volen imposar d'apagar lluminàries innecessàries i parin les bestieses que s'han fet aquests últims anys en qüestió de contaminació lumínica.























Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023