Fotografía astronómica 2-1-2023

 Unes quantes fotografies de cúmuls, quasi totes de l'Auriga, que és una constel·lació molt rica en cúmuls, en pròxims dies iré penjant les que em queden de l'Auriga, una bona part de Perseu i la resta són objectes de diverses constel·lacions que encara estan a l'abast.

Així és que comencem l'any amb moltes estrelles i procurarem no acabar estrellats, tindrem confiança en el futur però tampoc massa, veurem com es desenvolupen els esdeveniments.
De moment, pel que fa a la pràctica de l'astronomia de poble, l'astronomia de l'afeccionat que té un telescopi i li ve bé d'anar a qualsevol indret a passar una estona sigui observant o fen fotografia, fotuda l'hemos. Que vull dir amb aixòDoncs que la cosa ha canviat de tal manera que així com abans del 2020, mes a mes sempre tenies aquella setmaneta o com a mínim aquells tres o quatre dies entre lluna i lluna, que el cel estava disponible, ara s'ha acabat, dia si i altre també, el cel que de bon matí el tenim net i assolellat, surten aquests artefactes fan unes quantes ratlles i ja tenim el dia a fer punyetes, sempre hi haurà el cregut que dirà allò deAixò és producte del canvi climàtic" Si, si, el canvi climàtic fet a mida.


Aquesta nebulosa té un tipus de nebulositat (que el meu filtre no el capta) al voltant de l'estrella central que el podeu veure a la foto seguent feta per la ESA 



                  He trobat una Lira en aquestes estrelles de l'Auriga sobre la nebulosa IC 410

                                              No es ben igual però te un bon retiro
















                                      La proxima setmana ............. més.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023