Fotografía astronómica 23-1-2023

 Avui exposo les poques fotografies que em quedaven en cartera i alguna que he fet, més ben dit que he repetit per tal de millorar l'exposició com les del Cap de Cavall i la de la gran nebulosa d'Orió.

Aquests últims dies la fred i sobre tot el vent ha fet impossible de fer res, el sol fet d'haver de sortir al terrat a posar el telescopi en estació amb aquesta tramuntana tan fina que es fica als ossos, et lleva les ganes, ja vindran temps millors i si no doncs ens n'haurem d'estar.
 que sap greu ara que amb l'ajut de la tramuntana l'atmosfera ha quedat neta i lluent, perfecte per la fotografia de cel profund, no poder aprofitar, però, com dic, ja vindran temps millors.
De la contaminació lumínica no cal ni parlar-ne, perquè difícilment la pararem, haurem de gastar algun euro més en filtres i quan aquests no serveixin ens haurem de acontentar fent fotografies al sol i a la lluna.



El sol ja mostra una bona picallada





La estrella Mintaka és una multiple, a la fotografia es pot veure el seu radi una mica allargat degut a que una de les components ha quedat reflectida.













Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023