Fotografia astronómica 14-5-2023

 El passat dia vuit d'aquest mes, l'últim dia en què els fumigadors s'hi van fer a base de bé, deixant un cel totalment emblanquinat, oh, sorpresa, cap al vespre el cel tenia un aspecte que semblava que es podia fer alguna cosa respecte a la fotografia nocturna.

Que consti que els fumigadors no han tornat a fer acte de presència, des d'aquell dia, potser tenen remordiment de consciència i s'han ditVa, deixem que els hi plogui una miqueta perquè no digin que nosaltres tenim la culpa de la sequera".
Bromes a par, i tornant al dia vuit, un cop vaig tenir la paradeta desplegada, veig que els estels que es podien veure eren les Alfàs més lluminoses com Capella, Artur,algunes del Lleó i poca cosa més, per cert, que la polar no era visible, la pàtina blanca que queda després d'un dia de fumigació, fa que la majoria de les estrelles menys lluminoses no siguin visibles.
El no veure la polar em va fer mala espina, i vaig pensar que en aquelles condicions de cel, era una pèrdua de temps posar-me a fer fotografia, però vaig decidir provar de veure què sortia. Acostumat al fet que tres anys enrere, cada mes disposava d'uns dies perfectes per fotografiar, bé, perfectes no, perquè el problema era la contaminació dels carrers, però és que ara, passant els mesos i no hi ha manera d'ensopegar un dia bo, gràcies a les fumigacions.
Doncs bé, normalment poso la caràtula perquè els estels surtin amb espícules, i he observat que quan el cel està en aquestes condicions blanquinoses a causa de les fumigacions, la llum de les estrelles queda molt absorbida en aquesta sopa gasosa i prou feines es marquen les espícules.
Les fotografies surten amb una definició molt minvada, i el processat és molt dificultós, en definitiva, no paga la pena obrir l'observatori en nits així.
Aquests últims dies, m'he dedicat a renovar la instal·lació elèctrica de l'observatori i he realitzat algunes millores al sistema de comandament, que fins ara funcionava amb el sistema goto de fàbrica i ara puc moure el telescopi amb el mòbil, aquest nou sistema és més còmode i ràpid que el comandament de fàbrica. Ara només falten nits en condicions, cosa que de la manera com està canviant el món, ho veig realment difícil.


                                                      El 80 mm tal com está servint actualment


                 La proxina renovació será a la refrigeració de la DSLR a la qual li vull canviar el nucli 


















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023