Fotografía Astronómica 17-2-2024

 Tenia ganes de fotografiar el cúmul del Trapezi dins la nebulosa M 42, és un cúmul un tan difícil de captar a causa de la gran concentració de llum que desprenen les seves principals estrelles.

Lògicament si vols captar tot el conjunt de la nebulosa, al final sempre queda sobreexposat el racó on hi ha el cúmul i no es poden apreciar les estrelles que el formant, no queda altre doncs que calcular l'exposició, l'ISO, et voila.
Però la cosa no ha estat tan simple, aquests dies passats quan la lluna no ens feia nosa, la humitat, arribada la nit, es dispara i entre aquesta i la merda que tiren aquests avions del dimoni, la veritat és que en veure el resultat del guiatge se't llevaven les ganes de continuar i enviar-ho tot a fer punyetes, és una murga quan veus que les estrelles es tornen bellugadisses a causa de la mala atmosfera i el sistema de guiatge, que és peça fonamental en l'astrofotografia, falla i les estrelles surten fatal.
En fi, es fa el que es pot, més  o més malament jo he fet la fotografia del cúmul; Ara la lluna comença a imposar-se i no serà fins al final del mes quan es pugui tornar a la feina, és clar si els tot poderosos amos del temps, els hi plau.




                                             Principals estrelles que forman el cúmul












         Aquesta aureola blava de l'estrella és causada per la gran humitat de l'atmosfera





Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023