Natura 5-12-16

Ja som al desembre i en quatre dies Nadal.
La natura va fen la seva marxa, em passat de la lluminositat de l'estiu amb els camps i arbres vers, a quasi bé la entrada de l'hivern de dies grisos i freds, la fulla dels arbres a complert amb el seu canvi de tonalitats, i ara la majoria d'elles van per terra seguint el capritx del vent.
Per la majoria de gent com ara jo, que ja tenim una bona colla de passos de una estació a l'altre, no pasan desapercebuts  els canvis haguts en les estacions com ara la poca pluja, amb això vull dir la diferencia i frecuencia de l'aigua caiguda abans i ara.
Abans plovia més, els rierols corrien quasi bé tot l'any, pot ser en els mesos d'estiu baixaven una mica els cabdals,pero l'aigua era més abundosa.
Recordo l'any 71 del segle passat, en un viatge que vaig fer a la Vall d'Aran, a mitjans de Setembre, el port de la Bonaigua ja estava enfarinat de neu, cosa ara impensable.
En aquells temps a finals de Setembre la tardor ja treia el nas i les fulles dels arbres canviaven el color, ara ho fan a l'Octubre,
per tant aquests fets s'han endarrerit ben bé un mes.
Sé de alguns arbres, sobre tot roures, que a mig Desembre encare tenen bona part de la seva fulla verda.
El canvi climàtic continua de manera desbocada.

El meu poble estat vist en la llunyania, amb el conjunt de muntanyes fins el Pirineu.

El poble de Tortellà i el massís del Canigó.







Tenia que portar a aquestes pagines de natura a un arbre d'arrels clavades en el temps, doncs han passat 270 milions d'anys desde que els primers exemplars van veure la llum.

El Ginko Biloba, arbre procedent de la xina, lloc on van quedar reduïts desprès de milions d'anys d'existència.







L'esparver,ocell rapinyaire estès per les nostres contrades.












El Montgrí mig amagat per les brumes matinals.








Molta precaució a l'hora de fer fotografies que incloguin el sol, mai s'ha de mirar a traves de la mirilla de la maquina,sempre mirar-lo en pantalla.

Primeres gelades matineres.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Fotografia astronómica 15-4-2023