Fotografía astronómica 20-4-18

El Cigne, una de les constel·lacions més riques en objectes tots ells interessants, com nebuloses, alguns cúmuls, planetàries i també encara que poques, galàxies, que es deixen veure pels costats de la parcel·la, perquè quasi tot ella està immersa en la voràgine de la galàxia que ens acull.
La constel·lació limita al nord amb Cefeu i el Drac, a l'est amb el Llangardaix, a l'oest i té la Lira i pel sud la Guilla tanca el circuit.
La mitologia d'aquesta constel·lació és d'allò més curiós, crec que ja l'he explicat en alguna altra ocasió, tracta sobre la reina Leda, filla de Testio rei d'Etolia i esposa de Tindàreo rei d'Esparta.
Resulta que la dama, que segons les explicacions era guapíssima, s'entenia amb Zeus, que se li presentava en forma de cigne,(Déu ni do, la ment del personatge que es va inventar el conte de la Leda i l'ànec) dic jo que se li presentava en forma de cigne, però que després agafaria forma humana, perquè si no!........ )
En fi, com que era un deu..... bes a saber, el cas és que la senyora va tenir quatre fills (el Tindàreo devia al·lucinar), a saber, l'Helena i la Clitemnestra que van ser esposes de Melenao i Agamenon respectivament, i els germans Castor i Polux, els Dioscurs.
Així que, ben bé del cert ningú s'aclareix en qui era fill de qui. Tant es val.
Les fotografies que van a continuació, estan fetes com de costum des de el meu observatori, però haig de remarcar que la màquina que utilitzo és una DSLR sense modificar, per tant les fotografies mai poden ser tan perfectes com quan es fan amb una màquina amb el filtre IR modificat.
L'únic filtre acoblat és un UHC-e, perquè si no seria impossible lluitar contra la gran contaminació dels carrers.
Els mesos d'estiu, quan s'intensifica la calor, munto un conjunt cèl·lula peltier, dissipador i ventilador, de fabricació casolana que ajuda a rebaixar la calor de la màquina, encara que no tant com jo voldria.


Leda i el Cigne






 















Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023