Natura 26-4-18

Avui hem anat a fer el passeig matinal a la zona del riu Llierca, entre Tortellà, el meu poble estat, i Montagut.
Deixem el cotxe a l'ombra, a l'altura de la passera del Llierca cap a Montagut i enfilem carretera enllà, en direcció al pont medieval del Llierca.
Comprovem que en aquest indret l'espàrrec encara està en plena forma i tot i que se'n veuen molts de collits, n'hi ha una bona florada de brotats de nou, així és que jo, que ja donava la temporada per passada, encara hem tornat a collir-ne per unes quantes truites.
L'ambient és perfecte, una orquestra d'ocells cantaires ens acompanyen tot el camí, i quan ens arribem a la vora del riu, s'escolten les granotes, fen el festeig primaveral. El sol, encara no té fortalesa per caldejar l'aire, que es manté fresc, cosa que a la tornada la cosa canvia, el sol ja es troba més amunt i escalfa de valent.
Arribats al pont, anem a l'altre costat on hi ha uns bancs que venen perfectes per instal·lar-nos i menjar una queixalada a l'ombra d'unes alzines.
Per fer el circuit complet, l'anada l'hem fet pujant cap a la casa de la Quintana i un cop al pont, la tornada l'hem fet travessant el riu una mica més avall del pont i agafant el camí que va en direcció a la casa de Can Quetxe.
Tot plegat a estat una estona de camí agradable i tranquil, més quan es tracta d'anar fent sense presses mirant només d'anar collint un espàrrec aquí i un altre allà.































                                                                Zona del Llierca

















Camp de farigola de flor blanca.


Masia La Quintana






El pont sobre el Llierca.


Masia Can Quetxe


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023