Fotografía astronómica 13-12-18

El cometa 46P/Wirtanen torna a estar de visita al sol i pel que sembla seria visible a simple vista aquest mes de Desembre fins que es torni a perdre per l'espai del sistema solar. Dic que seria visible si no fos per aquest temps que tenim a sobre, d'humitat, boirines i plugims, que per si amb això no n'hi ha prou, la lluna s'està enfortint lluminosament per acabar de fer la punyeta.
Per sort, per Nadal, millor dit la ni de Nadal si tinguéssim bon temps amb una nit neta i estelada, podríem veure una gran estrella verdosa, que no tindrà cua, si enfoquem el binocular cap el sector de les Plèiades.
El passat dia 11, arribada la nit, vaig provar de fotografiar-lo un cop localitzat a la frontera entre Cetus i Taurus quan vorejava l'estrella HR 1023 la qual pertany a Taurus.
Les quatre presses que li vaig fer de tres minuts cadascuna van sortir esblanqueïdes a causa de la gran humitat de l'ambient i en qüestió de mitja horeta, ja va ser impossible de continuar.
És una llàstima, perquè en tot el temps que va d'aquesta lluna nova, no he pogut treure'n profit del cel, degut aquesta atmosfera carregada de vapor.
No sóc una persona religiosa però hi ha vegades, com ara, que m'agradaria ser-ho per poder resar al deu Eolo, o deu del vent i dir-li que sembla adormit i que, quan serà que enviarà una tramuntanada per netejar l'ambient.
M'ho hauré de plantejar.





Trajectòria del cometa

Galàxia situada a 11 milions anys llum totalment irregular degut a que una supernova la va sacsejar.


Galàxia nana NGC 1569, es pot veure el gran forat causat per l'explosió de la supernova. Foto Hubble












Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023