Natura 11-12-18

Estem pràcticament a les portes de Nadal i de fer el tomb cap a un any nou. De moment encara no ens podem queixar del fred però, tot arribarà. Avui dia 11, al camp hi havia mitja geladeta que en sortir el sol, se l'ha menjat en poca estona. L'abrigall s'agraeix sobretot, la bufanda i la gorra doncs les orelles acusen la frescor del matí.
Molts camps ja els han llaurat tot i estar amarats d'aigua, però és convenient girar la terra perquè així s'eixuga més ràpidament per poder efectuar la sembra del cereal.
És curiós, que per aquest temps, quan el sol passa molt inclinat i a l'ambient hi ha molta humitat i boirina, es veu sobre el terreny, qualsevol terreny, ermat i fins i tot llaurat, com dic es veu a contrallum uns petits fils fets per les aranyes, que van d'un bri d'herba a un altre o d'un terròs a un altre si ha estat llaurat encara que estigui fet del dia anterior.
M'imagino aquests pobres animalets, que segur es conten per milions, treballant tota la nit per refer altre cop els fils que són el seu sistema de vida, ja que amb la llaurada tot se'ls hi ha anat en orris, i l'endemà s'ha d'esmorzar i si es pot, dinar.
és que l'assumpta de la manduca si falla, malament rai, és la primera regla que no es pot trencar per viureÉs llei de vida.













Aquest insecte, la Marieta és un gran amic de l'hortolà ja que el seu aliment principal és el pugó, per desgràcia s'està perden la mena.







La lluna i Venus de bon matí.








De tant en tant es veu algún ocell diferent a les gavines.


Venus


Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023