Natura 23-5-19


Només un parell de vegades he pujat a la muntanya de les Salines, la primera va ser un mes de febrer, no recordo bé si va ser l'any 75 o 76 del segle passat, el cas és que les mimoses que hi ha per sobre de Maçanet estaven ben florides i oferien una vista espectacular.
L'última vegada no recordo l'any però segur que ja fa 20 o 25 anys. Anàvem en 4X4 i el que si recordo molt bé és que la carretera per arribar dalt fins a les antenes estava feta un desastre i sort que anàvem amb aquest tipus de vehicle que si no era impossible de pujar-hi a menys que si anés a peu.
Així doncs després de tant temps en venia de gust tornar a pujar a les Salines, visitar el Santuari i després pujar al cim del Moixer 1443 mts fins a les antenes.
El cas és que quan vam arribar a la cruïlla de la carretera a la Vajol, una màquina hidràulica treballava el ferm que porta al santuari, fen impossible el pas, en aquestes que decidim anar primer a les antenes i en baixar si la carretera al santuari estès en condicions, iríem a visitar-lo.
En arribar al prat que hi ha a mig camí fins al cim, deixem el vehicle i decidim de pujar a peu, val a dir que la pujada no és cap bicoca i que les cames acusen el cansament al cap de poc de pujar, però tampoc calia pujar amb presses així que ens ho vam agafar amb filosofia i quan ens vam adonar ja érem a dalt.
Val la pena l'estona de pujada, perquè en arribar dalt la vista a un costat i l'altre del Moixer és espectacular, llàstima que tot i que feia un sol ben viu, la calitja era infernal pel que fa a la fotografia dels pobles de la plana del Rosselló i el mateix al costat de casa nostra, de tota manera la vista és impressionant.
El camí no té desperdici, ja que la primavera hi ha posat la seva nota més expressiva, les floretes dels camps i la verdor dels faigs,pins i altres arbres, tot plegat és una meravella.





Aquestes fotografies fins on indico, estan fetes amb DSLR amb objectiu 11-20-mm

Pantà de Boadella vist des de les Salines.




El Canigó amb una bona barretina de núvols.


Un descans.


Les antenes del cim del Moixer.




Flors de dent de lleó.

En algunes fotografies com aquesta es pot veure un pic negre que no és altre cosa que un tipus de mosca negra que l'objectiu hi ha fet focus.
Aquest tipus de mosca prolifera en gran quantitat ara en primavera al igual que ho fan les formigues alades quan surten del niu.











Les pròximes fotografies s'han fet amb una compacta amb un objectiu de 36X


Zoom del pantà.





La verdor del faig és molt guapa. 






En aquesta fotografia es pot apreciar la gran quantitat de calitja que fa impossible fer zoom sobre certes poblacions.



Liquen sobre la roca.





Una colla de cirerers bords treuen la fulla i la flor.





Alguns exemplars de faig ja tenen algun any.


Una font altra hora sorollosa ara resta seca.

Quatre bufets més i ja som a dalt.




El puig de Bassegoda




Un servidor amb la seva senyora.


Refugi de Nostra Senyora de les Salines.

Qui tingui bona vista hi pot llegir " De les Salines  Maçanet de Cabrenys 1975




Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023