Fotografía astronòmica 18-11-19

El passat dia 11 d'aquest mes de Novembre, molta gent entre ells jo, vam dirigir algun estri d'augment cap al sol per tal de veure el transit del planeta Mercuri, no cal recordar, o millor si, RECORDAR que per fer aquesta feina s'ha d'estar ben proveït del filtre corresponent, per evitar cremades greus a la vista.
Si es té mainada, sobretot exigiu aquest requisit per evitar accidents.
Mercuri és el planeta més petit de la família solar i un cop es veu passar per la cara del sol, queda ben patent, doncs sembla una puça sobre la pell d'un animal.
Encara que sembli que pràcticament es desplaça sobre la superfície del sol, aquest li queda una mica apartat 46.001.200-69.816.900 milions de quilòmetres (més a la vora i més lluny) Venus una mica més apartat 108,14 i la terra 149,6.
Si Mercuri fos un planeta habitat, aquesta hauria de tenir una pell especial doncs la temperatura superficial és de -180 °C a +430 °C.
Una persona de 60 quilos, sobre Mercuri en pesaria 24, si això passes aquí, tots iríem ben lleugers.
El nom de Mercuri, fa referència a Hermes segons la mitologia grega, fill de Zeus i de la nimfa Maia, al cap de poc després de néixer es va escapar del niu i es va dirigir a una cova. Pel camí va trobar una tortuga i amb la seva closca es va construir una lira amb la qual s'acompanyava per cantar.
Molt lluny de la seva terra natal, va agafar cinquanta vedelles i se les va arrossegar a la cova on vivia, els animals eren del seu germà gran Apol·lo, el qual va buscar fins a trobar els animals a la cova d'Hermes.
Per tal que el germà gran el perdones pel robatori dels animals sagrats, li va regalar la lira.
Mercuri es va convertir en el missatger dels déus de l'Olimp.





Hermes o Mercuri.






Comparació amb la terra i la lluna.

Planeta Mercuri.

Com es pot veure no hi ha masa diferencia amb la lluna.


Comparació terra - Mercuri

Las presses que vaig fer al terrat el dia 11.

Pràcticament es necessiten ulleres per veure'l.


Negatiu



Tret d'Stellarium

Tret d'Stellarium

Comentarios

Entradas populares de este blog

Fotografía astronómica 9-10-2023

Natura 24-10-2023

Festes de Nadal i Cap d'Any. 22-12-2023